Σιγά μην κλάψω!: Στα τσακίδια και να μην μας γράφουν: Επεστράφησαν 59 «μετανάστες» στην Τουρκία από το λιμάνι της Μυτιλήνης!

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Στα τσακίδια και να μην μας γράφουν: Επεστράφησαν 59 «μετανάστες» στην Τουρκία από το λιμάνι της Μυτιλήνης!

Πενήντα εννέα «μετανάστες» επεστράφησαν μέσω Μυτιλήνης στην Τουρκία, τη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και την συνδρομή προσωπικού της Frontex.(πως το πάθανε)

Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς, με πλοίο ναυλωμένο από την Frontex που απέπλευσε από την Μυτιλήνη με προορισμό το Δικελί.

Συγκεκριμένα, επεστράφησαν – σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, πέντε άτομα, 3 άνδρες και 2 γυναίκες (2 από το Πακιστάν, 1 από το Ιράκ, 1 από το Αφγανιστάν και 1 από την Αλγερία). Για δύο υπήρξαν απορριπτικές αποφάσεις χορήγησης ασύλου στον β” βαθμό, για έναν απορριπτική απόφαση χορήγησης ασύλου σε α” βαθμό, ενώ οι υπόλοιποι δύο δεν είχαν εκφράσει βούληση για αίτημα διεθνούς προστασίας.

Επίσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ελληνοτουρκικό πρωτόκολλο επανεισδοχής, επεστράφησαν 54 μετανάστες, 52 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 συνοδευόμενο ανήλικο (49 από το Ιράκ, 3 από το Αφγανιστάν και 2 από το Ιράν). Όλοι τους δεν είχαν εκφράσει βούληση για αίτημα παροχής ασύλου.

(Σχόλιο δικό μας: Άντε και καλό ταξίδι. Μην μας στείλετε κάρτες δεν θα μας λείψετε καθόλου)