Σιγά μην κλάψω!: Τελικά δεν θα έχουν παιδιά μεταναστών τα Ελληνικά σχολεία της Λέσβου και του Β.Αιγαίου!

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Τελικά δεν θα έχουν παιδιά μεταναστών τα Ελληνικά σχολεία της Λέσβου και του Β.Αιγαίου!

Στην μπανανία και ινδογρεκία της Ευρώπης (όπως λέει και κάποιος συμπαθής μπλόγκερ) είναι το μόνο μέρος του πλανήτη που μπορεί κάποιος ΜΗ πολίτης της χώρας να έρθει και να φοιτήσει στα δημόσια σχολεία της. 

Τελικά μετά τις αντιδράσεις και τις καταλήψεις στα σχολεία της Λέσβου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ανακοινώθηκε ότι η είδηση πως στα σχολεία της Λέσβου θα πάνε παιδιά «μεταναστών» ήτανε ψευδής και πως «οι νόμοι, αποφάσεις και εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας αποστέλλονται σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και ενημερώνονται ταυτοχρόνως όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι Διευθυντές κι Διευθύντριες των Διευθύνσεων και των σχολείων, ενώ αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. 

Οπότε, οι αρμόδιοι Διευθυντές και οι Διευθύντριες μπορούν να ενημερώσουν κάθε ερωτώντα, ειδικά τους γονείς των μαθητών».

Όσον αφορά στην ένταξη μαθητών προσφύγων σε σχολεία του βορείου Αιγαίου ανακοινώθηκε ότι «δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα από το Υπουργείο ως προς την ημερομηνία έναρξης, τα σχολεία, των αριθμό μαθητών ή άλλο τι».

Με άλλα λόγια φοβήθηκαν, μας δοκιμάζουν ή όντως δεν θα πήγαιναν παιδιά «μεταναστών» στα σχολεία της Λέσβου και το θέμα ήταν ράδιο αρβύλα;