Σιγά μην κλάψω!: Μια Ελληνίδα στην Αλάσκα προμηθεύει όλη την Αμερική με φαγητό για μωρά!!

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Μια Ελληνίδα στην Αλάσκα προμηθεύει όλη την Αμερική με φαγητό για μωρά!!

Πέρυσι, λοιπόν, βρέθηκα στην Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για να παρακολουθήσω ένα συνέδριο θεάτρου που γίνεται κάθε χρόνο στο Βαλντίζ, μια ξεχωριστή γωνιά του πλανήτη με περίπου 4.000 κατοίκους. 

Η Κόλμπυ, που ήταν σκηνοθέτρια στο συνέδριο, επέμενε να γνωρίσω τη Ζωή, μια παιδική φίλη που η οικογένειά της διατηρεί την Pizza Olympia, το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο στην Αλάσκα.
 

Τελικά, γνώρισα την υπέροχη οικογένεια του Γιώργη Μαρούδα και τη σούπερ γιαγιά Αθηνά που ακόμα και σήμερα αλωνίζει όλο το εστιατόριο παίρνοντας παραγγελίες, μιλώντας με τους πελάτες, κάνοντας αστεία, ελέγχοντας όλα να λειτουργούν ρολόι μέσα και έξω από την κουζίνα και που στάζει το στόμα της μέλι, όταν μιλάει για την Ελλάδα και τη Ζάκυνθο. 

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, συναντηθήκαμε μόλις για 2 ώρες, καθώς η πτήση μου έφευγε για Λος Άντζελες, μιλήσαμε, γελάσαμε, φάγαμε, και επέστρεψα στην Ελλάδα μετά από 36 ώρες ταξίδι.

Φέτος, αποδέχτηκα με χαρά την πρόσκλησή τους να με φιλοξενήσουν και, μετά το συνέδριο στο Βαλντίζ, βρέθηκα στο Άνκορατζ για μία βδομάδα περίπου, τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, όπου γνώρισα επιτέλους και τη Ζωή, την κόρη της γιαγιάς Αθηνάς. 

Η Ζωή είναι παντρεμένη με τον Έλληνα καθηγητή αστροφυσικής Ανδρέα Τζιόλα και έχει δύο πανέμορφα παιδιά, την Αθηνούλα και τον Κωνσταντίνο. 

Είμαστε κοντά ηλικιακά, είναι αξιολάτρευτη και δε δυσκολευτήκαμε να γίνουμε φίλες. Στις άπειρες κουβέντες μας, μιλούσαμε για την Ελλάδα, την Αλάσκα, τα φοιτητικά της χρόνια στο Τέξας, όπου σπούδαζε ιατρική, την αγάπη της προς την υγιεινή διατροφή, την επιχείρηση που ίδρυσε πριν από 4 χρόνια περίπου, την ανάγκη της να ασχοληθεί επαγγελματικά με κάτι που θα έκανε καλό και στην κοινότητα.


Η επιχείρησή της λέγεται Bambinos Baby Food (bambinosbabyfood.com) και αποστέλλει κατεψυγμένο φαγητό για μωρά σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής. 

Οι παραγγελίες γίνονται μέσω ίντερνετ και η Ζωή φροντίζει ώστε να φέρει εις πέρας τις παραγγελίες από την παραγωγή του φαγητού μέχρι την τελική αποστολή προς τον παραλήπτη. Δουλεύει κυριολεκτικά από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. 

Συνδύασε τις σπουδές της στην ιατρική και τις γνώσεις της πάνω στη Μεσογειακή διατροφή για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στις μωρουδιακές τροφές χρησιμοποιώντας αγνά και παρθένα βιολογικά προϊόντα από την αλασκανή γη.