Σιγά μην κλάψω!: Η «νίκη» του Ελληνικού Στόλου.Έκανε πίσω η Άγκυρα στο Καστελόριζο!!

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Η «νίκη» του Ελληνικού Στόλου.Έκανε πίσω η Άγκυρα στο Καστελόριζο!!

του Πέτρου Αναστασίου

Μια πρώτη «νίκη» των ελληνικών όπλων μετά την παράταξη ισχυρού τμήματος του Ελληνικού Στόλου.

Η Άγκυρα δεν τόλμησε να προχωρήσει στην άσκηση με πραγματικά πυρά γύρω από την Μεγίστη (Καστελόριζο) μετά την επίδειξη «κόντρα ισχύος» στην οποία προέβησαν τα Ελληνικά Επιτελεία.

Παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευθεί η περιοχή γύρω από το Καστελόριζο σε βάθος μέχρι και 20 μίλια νότια από τις ακτές του με τις δεύτερες ΝΟΤΑΜ,εν τέλει και με δεδομένη την Ελληνική ισχυρή παρουσία στην περιοχή,αυτό δεν συνέβη.

Τα Τουρκικά πλοία αποχώρησαν,οπότε μένει τώρα η 15-17 Νοεμβρίου ως ημέρα διενέργειας της άσκησης.

Να θυμίσουμε ότι έχουν εκδοθεί δύο NAVTEX (ή NAVWARN) με αριθμούς 723/16 και 724/16 για τις 12 και 15 Νοεμβρίου (η πρώτη) και 15 και 17 Νοεμβρίου (η δεύτερη).

Χθες ένα Τουρκικό πολεμικό πλοίο ήρθε «αρκετά κοντά»(απόσταση βολής πυροβόλου) με Ελληνική κανονιοφόρο, αλλά δεν υπήρξε καμία περαιτέρω κλιμάκωση.

Η φρεγάτα F464 «Κανάρης»,κλάσης "S",περιπολεί στην περιοχή, όπως και το υποβρύχιο Type 214 S120,«Παπανικολής» της ομώνυμης κλάσης Στόλου.

Μία πυραυλάκατος και μία κανονιοφόρος βρίσκεται επίσης στην περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι η Πολεμική Αεροπορία έχει από προχθές σε κατάσταση rediness,για απογείωση εντός δύο λεπτών,δύο ζεύγη μαχητικών F-16C Block 52+ στην 115 ΠΜ ενώ σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται και Mirage 2000BGM με βλήματα Exocet στην Τανάγρα. 

Η Ελληνική πλευρά αντιλαμβανόμενη πλέον ότι ο χρόνος κυλά σε βάρος της είναι πραγματικά αποφασισμένη να απαντά με πλήρη επίδειξη ισχύος σε κάθε τουρκική πρόκληση.

pronews