Σιγά μην κλάψω!: Η αντίσταση της Χίου και οι...πέτρες-ρουκέτες εξ...ουρανού!

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Η αντίσταση της Χίου και οι...πέτρες-ρουκέτες εξ...ουρανού!

Οι κάτοικοι της Χίου αντιστέκονται στην γκετοποίηση του νησιού τους. Τα γεγονότα στην Σούδα είχανε και μια άλλη οπτική γωνία. Ο λαός της Χίου αρνείται τα τετελεσμένα και αγωνίζεται ώστε η Χίος να μην γίνει «αποθήκη μεταναστών» μια εκδοχή που περιέργως τα ΜΜΕ της Χίου αποκρύπτουν! 


Τοπικές Χιώτικες ιστοσελίδες όπως ο astraparis ή ο politischios ασχολούνται και αναμασάνε τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ για....προβοκάτσιες και αρνούνται να δούνε την τοπική Χιώτικη κοινωνία που αντιστέκεται σε μια νέα καταστροφή της Χίου! Τα γεγονότα δείχνουν όμως ότι οι Χιώτες αντιστέκονται:

Σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι από πτώση πέτρας,  μεταφέρθηκε μετά τις 12.30 το μεσημέρι «μετανάστης». Η πέτρα έπεσε από την πλευρά των σπιτιών και χτύπησε τον 27χρονο «μετανάστη» στο κεφάλι. Το τραύμα ήταν στην κορυφή του κρανίου, και το θύμα διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο «Σκυλίτσειο» όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Άλλες πληροφορίες θέλουν ουρανοκατέβατες ρουκέτες από την γύρω περιοχή να προσγειώνονται στο....hot spot(οι Χιώτες είναι γνωστοί κατασκευαστές ρουκετών και γνωστοί για τους....ρουκετοπόλεμους τους).

Δύο άνθρωποι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που κατά πληροφορίες είναι «αλληλέγγυοι», δέχθηκαν επίθεση από πολίτες της Χίου με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό των «αλληλέγγυων».
Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χίου.

Πολίτες της Χίου εμφανίζονται σε βίντεο και ζητάνε να φύγουνε οι «μετανάστες» και φυσικά δεν πρόκειται για «ακροδεξιούς φασίστες» αλλά για απλούς νοικοκυραίους πολίτες.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος του νησιού Μανώλης Βουρνούς αναγκάστηκε να ζητήσει να αδειάσει άμεσα ο καταυλισμός.

«Μετά τα επεισόδια το βράδυ που πέρασε, έχει γίνει καθαρό ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, αυτό είναι πρόβλημα δικό της και όχι του δήμου. Δεν είναι δουλειά του δήμου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των δημοτών αλλά και των προσφύγων–μεταναστών» τόνισε ο κ. Βουρνούς.

Ο δήμαρχος Χίου έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, από τον οποίο και ζήτησε να αδειάσει άμεσα ο καταυλισμός της Σούδας. «Στο ερώτημά του «πού να τους πάω», του απάντησα αυτό είναι θέμα δικό σας και όχι δικό μου», είπε ο δήμαρχος.