Σιγά μην κλάψω!: Ο Κρητικός Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ!

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Ο Κρητικός Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ!

Από τους bodybuilders της πρώτης γενιάς o Γιάννης Κωστογλάκης γεννήθηκε στην Κω,μεγάλωσε στην Αθήνα όμως κατάγεται από τα Σφακιά της Κρήτης.

Ο θηριώδης αθλητής με μεγάλη δύναμη και φοβέρες σωματικές διαπλάσεις για την περίοδο που αγωνιζόταν,πήρε μέρος στους πρώτους αγώνες της δεκαετίας του 1960,ενώ αναδείχθηκε νικητής αρκετών Μr Hellas,Mεσογειονίκης το 1972,εκπροσώπησε πολλές φορές την Ελλάδα στο εξωτερικό για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Ιδιοκτήτης γυμναστηρίου,ένα από τα πρώτα της Αθήνας,στην Ομόνοια.Μετέπειτα άνοιξε και στην Αμερική γυμναστήρια προετοιμάζοντας αθλητές παγκοσμίου κλάσεως.Ήταν γνωστός για την δύναμη του και τις σκληρές προπονήσεις.

Ήταν ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του Ελληνικού bodybuilding του οποίου τα χέρια έσπασαν το φράγμα των 50 cm.


Ο «Ρασπούτιν»,όπως ήταν το ψευδώνυμό του,είχε ύψος 1,81μ. και βάρος 104 κιλά,με πιο αξιοσημείωτο σημείο πάνω του τα χέρια που ήταν 52 εκατοστά (πρωτοφανές για τις εποχές εκείνες),ενώ το στήθος 138 εκ.,μηροί 70 εκ. και πίεζε στον πάγκο έως 240 κιλά!

Η πηγαία δύναμή του τον παρότρυνε να αγωνιστεί ακόμη και ως παλαιστής,αλλά και έκανε επιδείξεις δύναμης.Συμμετείχε στον πρώτο αγώνα body building που έγινε στην Ελλάδα,το 1966,το ιστορικό Μr Αθήνα το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Γκλόρια στην Ιπποκράτους με αθλητές όπως Λιβάνιος,Μπουζιάνας,Χάλιος,Στεφανίδης,Λημναίος. 

Αξιοσημείωτες είναι οι εμφανίσεις του σε διάφορες ελληνικές ταινίες κοντά σε διάσημους ηθοποιούς.

Ο Θρύλος του Body Building,Γιάννης Κωστογλάκης,που μεσουρανούσε στον παγκόσμιο χάρτη των bodybuilders, τις χρυσές δεκαετίες του ’70 και του ’80,με διεθνείς τίτλους και συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα έχει περάσει στο πάνθεον της ιστορίας του Ελληνικού bodybuilding καθώς ήταν ο πρώτος που έφερε διεθνή τίτλο στην Ελλάδα,το Mr Mεσόγειος το 1972 που έγινε στην Ιταλία.


Τη δεκαετία του ’80 εγκαταστάθηκε στις Η.Π.Α και για πολλά χρόνια χάθηκαν τα ίχνη του. Μετέπειτα μετακόμισε στην Αμερική όπου άνοιξε 3 γυμναστήρια στην Φλόριντα και εκεί συνέχισε να προετοιμάζει αθλητές υψηλού επιπέδου.


Σταμάτησε να αγωνίζεται και λίγοι μάθαιναν νέα του,σε σημείο που κάποιοι κυκλοφόρησαν τη φήμη ότι πριν μερικά χρόνια τον σκότωσαν μαφιόζοι στην Αμερική. 

Στην πραγματικότητα,ο Γιάννης Κωστογλάκης,ο «Ρασπούτιν» (όπως τον ονόμαζαν λόγω της μακριάς γενειάδας του και των μαλλιών του),επέστρεψε στη ενεργό δράση μετά από 30 χρόνια,το 2012,στην ηλικία των 65 ετών,σε άριστη φυσική κατάσταση για να συμμετάσχει στο NPC Body Building Competition,που έγινε στο West Palm Beach της Florida.


O Γιάννης Κωστογλάκης κέρδισε τη 3η θέση στη κατηγορία 60 ετών και άνω.Επίσης τον Ιούλιο του 2013 κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη διοργάνωση Southern States Bodybuilding Competition.


ifitnessbook