Σιγά μην κλάψω!: Τρώει «πόρτα» η Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση!!

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Τρώει «πόρτα» η Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού «Spiegel» από τις Βρυξέλλες,οι οποίες δημοσιεύονται στο τεύχος που κυκλοφόρησε χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιεί πλέον τα κονδύλια τα οποία προορίζονταν για την ενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία για τους Σύριους «μετανάστες»,επειδή πλέον θεωρείται μη ρεαλιστική η ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Επισήμως όλα παραμένουν ως έχουν. 

Αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέγνωσε στην τελευταία της έκθεση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας «οπισθοδρόμηση» στα θέματα της δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των πολιτών,προτίθεται καταρχάς να συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, τουλάχιστον προς το παρόν. 

Στο παρασκήνιο όμως,σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό,αποδεικνύεται ότι η Ευρώπη παίρνει τις αποστάσεις της από την ιδέα αυτή. 

Και αυτό ξεκινά από τα κονδύλια:

Έτσι η κομισιόν ανακατανέμει σιωπηρά τους περασμένους μήνες πόρους ύψους 4,5 δις. ευρώ οι οποίοι προορίζονταν για την προετοιμασία της ένταξης της Τουρκίας και τώρα διατίθενται για την υποστήριξη των Σύριων «μεταναστών» οι οποίοι ζουν ήδη εδώ και χρόνια στην Τουρκία. 

Αυτό αποδεικνύουν τα έγγραφα τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του «Spiegel».

Σύμφωνα με αυτά,μέρος τουλάχιστον θα διατεθεί από την Ευρώπη για τη διαμονή και τη διατροφή των Σύριων «μεταναστών».

Πιο συγκεκριμένα από αυτά τα έγγραφα προκύπτει ότι 1,2 δις. ευρώ θα αναδιανεμηθούν λ.χ. για την εκπαίδευση των «μεταναστόπουλων» ή για τη χρηματοδότηση της κατασκευής πάνω από 500 υγειονομικών σταθμών στην Τουρκία.

Εξήντα εκατομμύρια ευρώ του Ταμείου ενταξιακής βοήθειας θα διατεθούν για τη διαμονή εκείνων των «μεταναστών» οι οποίοι επαναπροωθούνται από την Ελλάδα στην Τουρκία σύμφωνα με τη συμφωνία Ε.Ε- Τουρκίας.

zougla