Σιγά μην κλάψω!: Ρωσικά Tu-95 Bear από βάσεις της Σιβηρίας κτύπησαν στην Συρία! Το «Κουζνέτσοφ» σε πλήρη δράση, Su-33 φεύγουν!

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Ρωσικά Tu-95 Bear από βάσεις της Σιβηρίας κτύπησαν στην Συρία! Το «Κουζνέτσοφ» σε πλήρη δράση, Su-33 φεύγουν!

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πριν λίγο ότι τρία ελικοφόρα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 Bear, οι θρύλοι του "ψυρχρού πολέμου" έπληξαν με διαδοχικές βολές βλημάτων cruise Kh-55% «Kent» στόχους των ισλαμιστών στη Συρία. 

Το Kh-555 αποτελεί μία έκδοση του πυραύλου Kh-55 εξοπλισμένο με συμβατική κεφαλή αντί για την πυρηνική.

Τα βομβαρδιστικά εξαπέλυσαν τα βλήματα από τη Μεσόγειο, έχοντας πετάξει κατά τη διάρκεια της νύχτας και με εναέριο ανεφοδιασμό από τις βάσεις στον βόρειο αρκτικό ωκεανό κάλυψαν μια απόσταση 11,000km (6,835 miles)!

Πέταξαν βόρεια και μετά νότια προς ανατολικό Ατλαντικό, πέρασαν επάνω από το Γιβραλτάρ, άφησαν το θανατηφόρο φορτίο τους κάπου στην δυτική Μεσόγειο με στόχο την Συρία.


«Μεταφέρουν πυραύλους cruise Οι πύραυλοι αυτοί στον συριακό εμφύλιο πόλεμο, αποτελούν το τρομερότερο όπλο που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην περιοχή.
την ίδια στιγμή και μια μόλις ημέρα μετά το ατύχημα με τη συντριβή μαχητικών τύπου MiG-29KUBR που επιχειρούσε από το κατάστρωμα του μοναδικού ρωσικού αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», η ρωσική πλευρά δίνει στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο από την προετοιμασία και την αναχώρηση των μαχητικών τύπου Sukhoi Su-33 από το αεροπλανοφόρο, για να πλήξουν στόχους στο μέτωπο της Συρίας.

Τα αεροσκάφη φορτώνονται με βλήματα και κατευθυνόμενες βόμβες, γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, οι πτέρυγες των αεροσκαφών κατεβαίνουν, δίνεται το σήμα και τα μαχητικά απονηώνονται εντυπωσιακά, με φόντο τον πανέμορφο μεσογειακό ουρανό… Απολαύστε το.
defence-point