Σιγά μην κλάψω!: Απονομή των ξιφών σε Αξιωματικούς της 1ΗΣ Στρατιάς!

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Απονομή των ξιφών σε Αξιωματικούς της 1ΗΣ Στρατιάς!

Επιτέλους οι Αξιωματικοί προερχόμενοι από Υπαξιωματικούς, που υπηρετούν σε Μονάδες της 1ΗΣ Στρατιάς έλαβαν το ξίφος του Έλληνα Αξιωματικού μετά από αναμονή αρκετών χρόνων …!!!

Χαρακτηριστικό είναι ότι άπαντες οι Αξιωματικοί που δεν προέρχονται από τις παραγωγικές όπως ΣΣΕ και ΣΣΑΣ ήταν του βαθμού του Υπολοχαγού που σημαίνει αναμονή αρκετών χρόνων!Μπορεί κάποιος να πει και τι έγινε, αλλά το ξίφος για τον Αξιωματικό είναι η ολοκλήρωση, ειδικά για όσους προέρχονται από την ΣΜΥ ή από άλλες πηγές όπως Εθελοντές κλπ!Δύναμη της ΣΜΥ απέδωσε τις προβλεπόμενες τιμές πάντα μπροστά οι Σπουδαστές.

Σε μια λιτή αλλά συγκινησιακή Στρατιωτική τελετή, οι Αξιωματικοί παρέλαβαν τα ξίφη τους από τον ΥΕΘΑ και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε Αξιωματικούς που προέρχονται από Υπαξιωματικούς και οφείλουμε στον ΥΕΘΑ Π. Καμμένο να του το αναγνωρίσουμε!

Ωραίες στιγμές …έμπειρος στην απονομή αποδείχθηκε ο ΥΕΘΑ!!

Οι Αξιωματικοί που παρέλαβαν τα ξίφη τους κατά την διάρκεια της απονομής ήταν εκτός τόπου…πολλοί δε από αυτούς δεν μπορούσαν από την συγκίνηση να αρθρώσουν λέξη ….

Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας Αντιστράτηγος Τσιρώνης με Αποστράτους και Βετεράνους σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ!

Στην τελετή που έλαβε χώρα στην αίθουσα τιμών της 1ΗΣ Στρατιάς ο ΥΕΘΑ απευθύνθηκε και στους Απόστρατους Αξιωματικούς με το χαρακτηρισμό ένδοξοι Απόστρατοι και Βετεράνοι!!!


Εμφανής ήταν και συγκίνηση του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Βασίλη Τελλίδη που συνόδευε τον ΥΕΘΑ!

Σύμφωνα δε με πληροφορίες ήταν από εκείνους που έτρεξε το θέμα της Απονομής των ξιφών στους Αξιωματικούς, προερχομένων από Υπαξιωματικούς .

Ο Στρατάρχης της 1ΗΣ Στρατιάς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης με τον Α/ΤΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου…πάντα μαζί!

Άψογη για μια ακόμη φορά ήταν η ηγεσία της 1ΗΣ Στρατιάς που τα καταφέρνει εξίσου καλά και στις ασκήσεις αλλά και στις τελετές!!!


Το παρών στη τελετή έδωσαν ακόμη δύο Βετεράνοι και Πολιτευτές των ΑΝΕΛ στο νομό της Λάρισας .

Ο Θανάσης Μαργαρίτης παλιός αγωνιστής για τα δικαιώματα των Αποστράτων και ο Σταύρος Γατής που επανήλθε δριμύτερος στα κοινά και στον αγώνα, μετά και το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε επιτυχώς !


Με τα ξίφη ανά χείρας οι Αξιωματικοί .

Τιμημένο να το κρατάτε και τιμημένους να σας βγάλει!!

veteranos