Σιγά μην κλάψω!: Έστησαν τα πολυβόλα στον Έβρο!

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Έστησαν τα πολυβόλα στον Έβρο!

Έχουμε δει στις εκπαιδεύσεις αλλά και τις τακτικές ασκήσεις που έχουν ενταθεί εφέτος στον Έβρο, ότι συνήθως η εξόρμηση της 50 Μ/Κ ΤΑΞ να γίνεται με Άρματα και αυτοκινούμενα αλλά στις 12 και 13 τους μηνός έβγαλαν τα πολυβόλα και τα βαριά ακόμη και οι Πεζοί στο ποτάμι !

Πεζοί αλλά πάντα εποχούμενοι και τρεχάτοι στους χώρους διασποράς οι μαχητές της Ταξιαρχίας!


Η αποστολή της μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας συνίσταται στην προς πόλεμο προπαρασκευή και στην απαραίτητη προβολή ισχύος, με σκοπό την αναλογική συμβολή της Ταξιαρχίας στην αμυντική αποτροπή της χώρας.


Ειδικότερα, στη διατήρηση της μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων και ανεξάρτητων υπομονάδων της στο μέγιστο δυνατό βαθμό και το καταφέρνουν άριστα!


Πέραν αυτών, η 50η Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ» συμμετέχει στο σύνολο των Εθνικών ασκήσεων, που πραγματο­ποιούνται κάθε χρόνο, υπό τύπο τακτικών ασκήσεων μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) και τακτικών ασκήσεων άνευ στρατευμάτων (ΤΑΑΣ).


Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, το διήμερο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2016, το σύνολο του προσωπικού της 50 Μ/Κ ΤΑΞ, εκτέλεσε βολές βαρέων όπλων Πεζικού στην Περιοχή Ευθύνης του Σχηματισμού, στον Έβρο.


Ταχύτατη η ανάπτυξη με τα ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα της Ταξιαρχίας που εκτελούν και αποστολή προστασία των Δυνάμεων που αναπτύσσονται!

veteranos