Σιγά μην κλάψω!: Περισσότεροι οι Έλληνες που θέλουν να φύγουμε από την Ε.Ε.!!

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Περισσότεροι οι Έλληνες που θέλουν να φύγουμε από την Ε.Ε.!!

Σοκαριστικά είναι τα αποτελέσματα πανελλαδικής, όπου για πρώτη φορά αυτοί που θεωρούν ότι η Ε.Ε. κάνει κακό στην Ελλάδα και πρέπει να αποχωρήσει η χώρα από αυτή είναι μεγαλύτερο ποσοστό, έστω οριακά, από αυτούς που θεωρούν ότι συμμετοχή της Ελλάδας είναι θετική! 

Αυτοί που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης είναι 45% και αυτοί που ακόμα κρίνουν ότι είναι θετικά τα αποτελέσματα της συμμετοχής μας είναι 44%!

Επίσης στην έρευνα της Palmos Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, το 84% θεωρεί ότι η Ε.Ε. κινείται σε λάθος κατεύθυνση. 

Ταυτόχρονα 6 στους 10 τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ (για την ακρίβεια 58% έναντι 42%. 

Είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από το ευρώ συγκεντρώνουν τόσο μεγάλο ποσοστό.

Φυσικά την μεγάλη απάντηση για την Ε.Ε. ή την συμμετοχή στο ευρώ την έδωσε πέρσι το δημοψήφισμα με ποσοστό πάνω από 62%. Αυτό το νούμερο σίγουρα έκρυβε ένα πλειοψηφικό ποσοστό για το αν η χώρα πρέπει ή όχι να βγει από το ευρώ ή την Ε.Ε.

Η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών δεν μπορούν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους κατά τον τελευταίο μήνα κάποια αναφορά στα MME που παρακολουθούν σχετικά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η μεγάλη πλειοψηφία, πάνω από 7 στους 10, θεωρεί ότι δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις δραστηριότητες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. 

Συγκριτικά για τις δραστηριότητες του ελληνικού κοινοβουλίου 4 στους 10 δηλώνουν ότι έχουν ανεπαρκή ενημέρωση σχετικά με αυτές.