Σιγά μην κλάψω!: Ρωσία: «Η Ελλάδα μια ορθόδοξη χώρα εκβιάζεται ξανά ωμά από την Γερμανία – Θα υποστηρίξουμε τους Έλληνες» !

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Ρωσία: «Η Ελλάδα μια ορθόδοξη χώρα εκβιάζεται ξανά ωμά από την Γερμανία – Θα υποστηρίξουμε τους Έλληνες» !

Υπέρ των ελληνικών θέσεων τάσσονται σαφώς Ρώσοι διπλωματικοί σύμβουλοι με πρόσβαση στο Κρεμλίνο το οποίο παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις στην Ελλάδα διαβλέποντας λίαν επικίνδυνα «παιχνίδια» από το Βερολίνο το τελευταίο διάστημα.

Η στάση των ελληνικών αρχών στο όλο θέμα έχει κινητοποιήσει αξιωματούχους στην ρωσική πρωτεύουσα οι οποίοι διαβλέπουν καταιγιστικές  εξελίξεις στην χώρα μας το επόμενο διάστημα. 

«Μου φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν είναι τυχαίο που έχει λάβει μια τέτοια θέση σε σχέση με την Γερμανία, γιατί αν όλα ήταν ήσυχα στο Ευρωπαϊκό «βασίλειο» τότε ίσως η Ελλάδα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί διαφορετικά», ανέφερε ο Ρώσος διπλωμάτης και πολιτικός επιστήμονας Vyacheslav Matuzov.


Η απόφαση της ελληνικής ηγεσίας, κατά την εκτίμησή του, οφείλεται σε εκείνες τις προοπτικές που αναμένουν οι Έλληνες από την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Σε αυτό υπολογίζουν οι Έλληνες αλλά πιστεύω ότι η Ευρώπη είναι πολύ απασχολημένη με άλλα προβλήματα και είναι απίθανο να φτάσει σε συμφωνία και να δώσει μια αποτελεσματική λύση στο ελληνικό πρόβλημα με μια ορθή απόφαση», υπογραμμίζει ο Ρώσος.

Ο ίδιος ο σύμβουλος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι η Γερμανία, ένας σημαντικός παίκτης στην ευρωπαϊκή οικονομική αρένα, εκβιάζει και πάλι μια αδύναμη χώρα , αλλά τώρα και οι Γερμανοί έχουν πολλά –πολλά προβλήματα .