Σιγά μην κλάψω!: Σε ισχύ το διάταγμα Τραμπ για τους «μετανάστες»!!

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Σε ισχύ το διάταγμα Τραμπ για τους «μετανάστες»!!

Λίγες μόνο ώρες από την απαγόρευση εισόδου κατά των «μεταναστών» στις ΗΠΑ τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέες διατάξεις .

Δεν επετράπη καν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο πέντε άτομα στην Αίγυπτο - Για 120 ημέρες κανένας «μετανάστης» δεν θα φτάσει στη χώρα .

Σε ισχύ τέθηκαν ήδη τα διατάγματα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ για τον περιορισμό των «μεταναστών» στις ΗΠΑ και όπως μεταδίδουν οι New York Times ήδη κρατούνται Ιρακινοί στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης. 

Οι νέες διατάξεις ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και έτσι όσοι «μετανάστες» βρίσκονταν στην διαδικασία εισαγωγής στις ΗΠΑ, διατάχθηκαν να σταματήσουν και πλέον κρατούνται. 

Δικηγόροι που εκπροσωπούν δύο ιρακινούς «μετανάστες» που επρόκειτο να φιλοξενηθούν στις ΗΠΑ κατέθεσαν ήδη αίτηση στις αρχές της Νέας Υόρκης ώστε να αφεθούν ελεύθεροι. 

Το διάταγμα Τραμπ απαγόρευσε την είσοδο όλων των «μεταναστών» στη χώρα για 120 ημέρες, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. 

Σύμφωνα με τους New York Times, παραμένει αδιευκρίνιστο πόσοι είναι συνολικά οι «μετανάστες» που βρίσκονται στη διαδικασία αυτή συνολικά στις ΗΠΑ. 

Οι δικηγόροι που κατέθεσαν τις αιτήσεις απελευθέρωσης δήλωσαν ότι ο ένας από τους δύο Ιρακινούς που κρατούνται στο JFK είχε εργαστεί για την αμερικανική κυβέρνηση στο Ιράκ επί δέκα χρόνια, ενώ ο άλλος πήγαινε στις ΗΠΑ όπου ήδη ζουν η γυναίκα και ο γιος του. 

Αίγυπτος: Απαγορεύτηκε η επιβίβαση επιβατών από Ιράκ και Υεμένη για Νέα Υόρκη

Εν τω μεταξύ στην Αίγυπτο απαγορεύτηκε η επιβίβαση πέντε επιβατών από το Ιράκ και ενός από την Υεμένη σε πτήση της EgyptAir που αναχωρούσε από το Κάιρο με προορισμό τη Νέα Υόρκη, έπειτα από την απαγόρευση Τραμπ στην είσοδο πολιτών επτά χωρών όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, σύμφωνα με πηγές στο αεροδρόμιο του Καΐρου που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι αρχές σταμάτησαν τους επιβάτες, που είχαν φθάσει τράνζιτ στο αεροδρόμιο του Καΐρου, και τους ανακατεύθυναν σε πτήσεις με προορισμό τις χώρες καταγωγής τους παρότι κατείχαν άδειες εισόδου που ήταν σε ισχύ, ανέφεραν οι πηγές.

Το πλήρες κείμενο του διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, για την «προστασία του έθνους έναντι της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις ΗΠΑ», δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με ένα προσχέδιο του που δημοσίευσε την Τετάρτη η εφημερίδα Washington Post, οι αμερικανικές αρχές θα αναστείλουν για μήνες την είσοδο στη χώρα πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών: του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.