Σιγά μην κλάψω!: Η λαγάνα των 4,5 μέτρων στα Χανιά που συγκλονίζει τον κόσμο!!

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η λαγάνα των 4,5 μέτρων στα Χανιά που συγκλονίζει τον κόσμο!!

Για 19η συνεχή χρονιά μια τεράστια λαγάνα μήκους 4,5 μέτρα παρασκεύασε ένας φούρνος στη Νέα Χώρα Χανίων. 

Η λαγάνα εκτέθηκε στα μάτια του κόσμου μπροστά στην είσοδο του «Κρητικού Φούρνου» και μέχρι το μεσημέρι είχε δοθεί προς κατανάλωση.

Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο φούρναρης κ. Χάρης Δημητρουλάκης σημείωσε πως κάθε χρόνο ο στόχος είναι η Λαγάνα να είναι μεγαλύτερη. 


«Φέτος φτιάξαμε μια λαγάνα 4,5 μέτρα, πλάτους 1.5 μέτρο και με ζυμάρι 75 κιλών. Χρησιμοποιήσαμε 40 κιλά αλεύρι για την παρασκευή της» τόνισε.

Ο κόσμος από νωρίς βρέθηκε έξω από το φούρνο προκειμένου να φωτογραφίσει τη λαγάνα που στη συνέχεια δόθηκε προς κατανάλωση. 

«Ο κόσμος όχι μόνο του αρέσει η λαγάνα γίγας που κάθε χρόνο φτιάχνουμε αλλά ρωτάει συνέχεια πόσο μήκος έχει, πόσο πλάτος. Την περιμένει πως και πως. Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο τη μεγαλώνουμε.» είπε ο κ. Δημητρουλάκης.

Μαζί με τη Λαγάνα στον κόσμο που προσέρχονταν στο φούρνο προσφέρονταν πλούσιο κέρασμα με όλα τα νηστίσιμα και καλό ντόπιο κρασί.

Ουρές για μια λαγάνα.


Εν τω μεταξύ, από νωρίς το πρωί οι Χανιώτες τίμησαν το έθιμο της λαγάνας σχηματίζοντας ουρές έξω από φούρνους, αρτοποιεία, και καταστήματα πώλησης άρτου της πόλης.haniotika-nea