Σιγά μην κλάψω!: Ρωσικά μαχητικά εξόντωσαν τουρκικά στρατεύματα στην Αλ Μπαμπ!!!

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Ρωσικά μαχητικά εξόντωσαν τουρκικά στρατεύματα στην Αλ Μπαμπ!!!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου.

Ρωσικά μαχητικά εξόντωσαν τουρκικά στρατεύματα στην Αλ Μαμπ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον Τούρκο πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν για το ατύχημα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο ρωσικός βομβαρδισμός σκότωσε τρεις Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισε άλλους 11.

Τα ρωσικά μαχητικά κατά λάθος στόχευσαν τους Τούρκους στρατιώτες χθες το πρωί κατά τις 8:40 ώρα Συρίας.

Η βόμβα κτύπησε κατά λάθος το κτίριο όπου βρίσκονταν οι τουρκικές δυνάμεις την στιγμή που το ρωσικό μαχητικό στόχευε κατά θέσεων της Al-Bab.

3 σκοτώθηκαν ακαριαία και ένας ακόμη είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ στο σύνολο τραυματίστηκαν 11. Οι πληγωμένοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Έρευνα για το ατύχημα θα διεξαχθεί από κοινού από το ρωσικό και το τουρκικό Επιτελείο.

Η Ρωσία αναφέρει ότι επρόκειτο για ατύχημα, το οποίο οφείλεται σε έλλειψη συντονισμού κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιχειρήσεων εναντίον του ISIS.

Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν σε στενότερη συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των επίγειων δυνάμεών τους στη Συρία.

Πάντως όπως και να το δει κανείς οι Ρώσοι πήραν μια «κρύα» εκδίκηση για τον αδικοχαμένο Πεσκόφ που τον είχαν καταρρίψει τουρκικά F-16 το Νοέμβριο του 2015 για να σκοτωθεί τελικά στα χέρια Τουρκμένων μαχητών.

Σημειώνεται ότι προχθες ο συριακός Στρατός έκοψε την τελευταία οδό εφοδιασμού των μαχητών του ISIS εντός της πόλης ενώ σήμερα τουρκικές δυνάμεις εισήλθαν στον αστικό ιστό.

Το τέλος του ISIS είναι προδιαγεγραμμένο όπως και η τύχη των εγκλωβισμένων ισλαμιστών.

pronews