Σιγά μην κλάψω!: ΗΠΑ:Χιλιάδες διαδήλωσαν υπέρ της ζωής!

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

ΗΠΑ:Χιλιάδες διαδήλωσαν υπέρ της ζωής!

Εκατοντάδες χιλιάδες ακτιβιστές υπέρ της ζωής συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον την Παρασκευή για την 44η-ετήσια «Πορεία για τη Ζωή», (March for Life), τη μεγαλύτερη ετήσια διαδήλωση στον κόσμο κατά των αμβλώσεων. 

Η πορεία διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ουάσιγκτον για τον εορτασμό της επετείου της απόφασης 1973 του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπου νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις.


«Είμαστε ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής με αυτό που έχουμε δει, σε λιγότερο από μία εβδομάδα, κυβέρνησης Trump», είπε η JeanneMancini, πρόεδρος της Πορείας για τη Ζωή στο LifeSiteNews.

Μια από τις πρώτες πράξεις του Τράμπ ως πρόεδρος ήταν να επαναφέρει την Πολιτική της Πόλης του Μεξικού, η οποία αποκόπτει την αμερικανική βοήθεια σε διεθνείς ομάδες υγείας που προωθούν ή παρέχουν αμβλώσεις. 

Έχει επίσης δεσμευθεί να διορίσει μόνο δικαστές που είναι «υπέρ της ζωής» στο Ανώτατο Δικαστήριο και να διακόψει τη χρηματοδότηση της Planned Parenthood η οποία κάνει αμβλώσεις.


«Σε μία και μόνο εβδομάδα, το έθνος μας έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του αγέννητου», δήλωσε ο γερουσιαστήςOrrin Hatch, από την Γιούτα. 

«Ως ένα από τα πρώτα εκτελεστικά διατάγματα του, ο Πρόεδρος Trump υπαναχώρησε από μια πολιτική της περιόδου Ομπάμα που αναγκάζει τους Αμερικανούς φορολογούμενους να χρηματοδοτούν τις αμβλώσεις στο εξωτερικό.

Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ κατέγραψε βίντεο της πορείας που παρουσιάζει το πλήθος των διαδηλωτών.

Ο Πρόεδρος Trump εξέφρασε την υποστήριξή του για την πορεία μέσω του Twitter:

«H Πορεία για τη ζωή είναι τόσο σημαντική. Σε όλους εσάς που παρελαύνετε – έχετε την υποστήριξη μου» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Ντόναλντ Τράμπ.

Υπολογίζεται ότι θα συμμετείχαν 300.000 έως 600.000 άτομα.