Σιγά μην κλάψω!: Έφτασαν ακόμη τρία CH-47SD Chinook για την Πολεμική Αεροπορία μας!!

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Έφτασαν ακόμη τρία CH-47SD Chinook για την Πολεμική Αεροπορία μας!!

Τρία ακόμα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47SD Chinook έφτασαν χθες με πλοίο μεταφοράς από τις ΗΠΑ στο στρατιωτικό τμήμα του λιμένος Πειραιώς στο Κερατσίνι, προκειμένου να ενταχθούν και αυτά στη δύναμη της Αεροπορίας Στρατού.

Πρόκειται για το «δεύτερο φορτίο» από τα δέκα ελικόπτερα από τα αποθέματα της Αεροπορίας του Αμερικανικού Στρατού, ήδη έχουν φτάσει τα πρώτα τρία εξ αυτών την 11 Νοεμβρίου του 2016 , που εντάχθηκαν ήδη στο 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ)!

Ενώ έχουν ήδη καταχωρηθεί άλλα πέντε ελικόπτερα CH-47SD Chinook από την αρχική παραγγελία των δέκα αυξάνοντας κατακόρυφα της Αερομεταφορά των Δυνάμεων που μπορούν να φτάσουν παντού στον Ελλαδικό χώρο!

Ενισχύεται η Αεροπορία Στρατού με νέα ελικόπτερα καθώς έφτασαν χθες στον Πειραιά τρία νέα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47SD Chinook. 


Η άφιξη αυτή αποτελεί την δεύτερη παρτίδα από 10 συνολικά ελικόπτερα του τύπου προερχόμενα από αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.

Τα ελικόπτερα παραδόθηκαν στην Ελλάδα αφού υπέστησαν εργασίες μηδενισμού ωρών πτήσεως και γενική εργοστασιακή συντήρηση και προορίζονται για άμεση ένταξη στο στόλο της Αεροπορίας Στρατού. 

Επιπλέον θα διαθέτουν πλήρες σύστημα αυτοπροστασίας με διανομέα αναλώσιμων αντιμέτρων και δέκτη εγκλωβισμού RWR.

veteranos