Σιγά μην κλάψω!: H γιγάντια Ελληνική σημαία υψώθηκε ξανά στην Κάλυμνο με τους οπλίτες να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο!

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

H γιγάντια Ελληνική σημαία υψώθηκε ξανά στην Κάλυμνο με τους οπλίτες να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο!

Εορτάστηκε  με κάθε λαμπρότητα και Εθνική υπερηφάνεια η 70η Επέτειος της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων μας με την Μητέρα Ελλάδα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος δήλωσε με ευθύτητα και Εθνική αξιοπρέπεια προς την Τουρκία ότι δεν διαπραγματευόμαστε τα Εθνικά μας σύνορα και δεν παραχωρούμε σπιθαμή εδάφους !!

Η παραμονή του κ.Προέδρου ήταν παραπάνω από συγκινητική και απλή. 

Άριστη εντύπωση προκάλεσε όταν μετά την Παρέλαση ο ίδιος χαιρέτησε ιδιοχείρως όλο τον κόσμο πού του ευχόταν ολόψυχα.

Εμφανής και η παρουσία του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη.

Η ανάρτηση της γιγαντιαίας Σημαίας μας των 500τμ τόν συγκίνησε βαθιά και μας είπε να την κρατάμε πάντα ψηλά την Σημαία του Σταυρού.


Η γαλανόλευκη, παραχωρήθηκε στο ακριτικό νησί, από τη Ζάκυνθο αν και αρχική σκέψη ήταν να δοθεί στην Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου, αλλά τελικά προτιμήθηκε να δοθεί στην Κάλυμνο για ιστορικούς λόγους.

Η εν λόγω ελληνική σημαία έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους, και η κατασκευή της σημαίας ήταν ιδέα του μηχανικού Σταμάτη Λιβέρη και το εγχείρημα είχε χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που προκήρυξε διαγωνισμό για την δημιουργία καινοτόμων ιδεών.

Δέος προκάλεσε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που συγκινημένος παρακολουθούσε τους οπλίτες του στρατού μας στην Κάλυμνο να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο κατά την Έπαρση της Σημαίας!

veteranos